Når man tenker på Norge, vanligvis tenker man på vinteridrett og fjorder. Uansett finnes det utallig mange steder man absolutt må besøke, som har ikke noe å gjøre med de ovennevnte attraksjonene.
Dessuten når man allerede snakker om attraksjonene, er det nye måter å moro seg i hverdagen på. Nemlig tilbyr man stadig nye bonuskoder for de som besøker spillportaler, og de er meget spennende. Det er bare å spill på odds hos Unibet. Norge har en lang tradisjon og dets historie er begivenhetsrik og spennende. Det finnes underbare monumenter og kulturminner som vitner om ulike perioder i norsk stats- og kulturhistorie. De er stående påminnelser om hvor spennende og diverse Norges kultur har vært, helt før og fra vikingtida til dagens tid. Derfor kan det bli lurt å kikke litt på hva som dette beundringsverdige landet skjuler i sitt bryst, hvilke monumenter som forteller mest. Uansett er det ikke bare deres enorme kulturelle og historiske betydning som er viktigst. De byggverkene vi skal se litt nærmere på er formidable og forbløffende i sin natur, de får en til å miste pusten. Da er det bare å gi seg over.
I Trondheim finner man Nidarosdomen, en av de høyeste og mest elegante kirkene i hele Norge. Den er også en av de mest luksuriøse, etter protestantismens målestokk. Det er – bemerkelsesverdig nok – over gravstedet til St. Olav, Norges helgen og tidligere vikingkonge at Nidarosdomen er bygget. Den er bygget innenfor ulike byggestiler og –tradisjoner. Vestfronten og skipet bærer kunstneriske trekk fra høygotikken, Langkoret og oktogonen er preget av den tidlige gotikken, mens kapittelhuset bærer preg av overgangsperioden mellom tidlig gotikk og høygotikk. Nordre og Søndre tverrskip er – til forskjell fra andre kirkedeler – bygget i anglo-normannisk stil. Den eldste del av kirken er nettopp tverrskipet. Gjennom historien var kirken Nordens fornemste og mest praktfulle helligdom. Det kan man fortsatt se i dag, ut fra dens rikt smykket innside, med ornamental og figural skulptur.
I Oslo kan man gjerne besøke Vikingskipshuset, der alle vikingskipene man klarte å bevare gjennom tidene ligger i sin opprinnelige herlighet. Vanligvis ble skipene brukt som gravskip, dvs. der rike mennesker kroppslige rester fant evig ro. Det er nemlig Oseberggraven man skal legge merke til først, for den er gravsted til to rike vikingkvinner. Skipets ornamentikk tyder på at det ikke ble brukt for seiling. Dessuten vitner sengen kvinnene ble lagt i og utstyret de ble begravd med – nemlig, klær, sko, kjøkken- og gårdsutstyr, vogn, senger og telt – at skipets formål var av annen natur. Det neste skipet man absolutt må få et blikk av er Gokstadskipet. Det var bygget da vikingtida var i full gang og det gir gode, fornuftige besvarelser på spørsmål om krigene vikinger førte, men også om vikingenes hverdag. Skipet er som en åpen bok, det er bare å være en dyktig nok leser for å dykke inn i vikingtidens hemmeligheter. Man kunne både seile og ro det, avhengig av behovet. Mannskapet kunne bli på nester førti personer, krigere og sjømenn. Den tredje attraksjonen er Tuneskipet, et av de raskeste skipene man kunne bevare, kan man også se i Museet. Det er også fryktelig manøvreringslett, som muliggjorde at vikinger kunne frakte sine krigere raskt fra ett sted til et annet. Dets hovedfunksjon er å forflytte mennesker. Ut fra det, dro man konklusjonen at det var et krigsskip.